28 май 2009

Killing me softly ... с комунизъм!

Не ме прекършвай отведнъж, като незапалените свещи в църквата горе на Бакаджика.
Не ме чупи от упор, като 16-те тела на мъртвите по тесния път до билото.
Не ме извозвай с хладнокръвие до моргата на първичната жега.
Убивай ме бавно! И без това съм свикнала на нежността ти!

Не ме откъсвай с полиция от прегръдките на моето детство.
Не ме травмирай с буквата на закона, който уж ме закриля.
Не ме прави виновен за вините на родителите.
Убивай ме бавно! И без това съм свикнала на нежността ти!

Не ме регистрирай с мнозинството на подопечните си лакеи.
Не ме съветвай къде да търся правата си, за да участвам в избори.
Не ме баламосвай как да ида до урната - в коалиция, сам, с хладилник или без хладилник.
Убивай ме бавно! И без това го правиш от няколко десетки години.

Само преди това ми отговори на следните въпроси и съм твоя в безбрежните селения на побъркания ти мозък:

При положение, че е имало организация за пропускане на коли и автобуси до Бакаджика заради тесния, черен път - кой разреши да се изкачи точно този автобус? С възрастни хора от "Социален патронаж" и Дом за стари хора? Кажи, Масларова? Те са животите, които ти обгрижваш! Забрави за миг, че са евентуални гласоподаватели и си очаквала от тях нещо? Кой настоя да се пропусне точно този автобус и кой плати превоза? Питам! Станишев, а може би ти ще отговориш?

При положение, че всичко се прави в името на детето - кой разреши тази брутална закрила на две деца, разиграла се в Асеновград и показана тази вечер по Нова ТВ? Кажете, вие, социални работници от Държавната агенция за закрила на детето към МС, ръководена от Ширин Местан? Питам! Доган, а може би ти ще отговориш?

При положение, че Върховният административен съд вече се произнесе по казуса СДС - кой погазва решенията му с умопомрачителния, синосуиден проблясък на мисъл - че решението важи само за европейските, но не и за националните избори? Кажете, вие, пешките от ЦИКЕП? Станишев, Доган, Янев, Сидеров, а може би вие ще отговорите?

Убиването от упор е наказуемо от закона! Кой преследва бавното, неусетно, почти нежно, убийство на демокрация? Кой може да спре бавното, неусетно, почти нежно, затриване на перспектива измежду тези абсурдни географски граници? Заключили в себе си действителност, осезаемо напомняща нов посткомунистически концлагер. За да окове там всеки, който се гнуси от корупцията, мрази несвободата, ненавижда кръв, страда при плач на деца, сочи виновните за десетките счупени свещи и прекършени тела!

Отговорете ми сега! Че можете да убивате бавно и префинено, почти нежно, с безумния си комунизъм, това го знам отдавна!

Няма да разреша да го узнаят и преживеят и децата ми!
Facebook

4 коментара:

  1. Много точно казано, Ваня!
    Когато комунистите са начело на държавата, винаги е така - трагедия...

    ОтговорИзтриване
  2. ...Не ме прави виновен за вините на родителите...

    Ех, Ваня! Тая партия е моя лична драма. Тая партия уби душите на родителите ми. Тая партия ми отне родителите. Много ми е болезнено, за да пиша повече.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ваня!По телевизионите канали не се намери един журналист да зададе и половината от въпросите ти,както ги наре4е лакеи,те се страхуват да потърсят отговорност от когото трябва но лошото е,4е ни управляват "лакеи"

    ОтговорИзтриване
  4. Най - гнусното е, че днес трагедията утре ще е статистика! Гнусното е, че някакви меркантилни уроди крадат пари, които могат да спасят поне един човешки живот! Откраднати пари, забравени пътища / от тъй наречената републиканска пътна мрежа /, вече научилото се да не спасва елементарни правила общество няма как да не води към смърт! Статията е остра, казаните думи на място.

    ОтговорИзтриване