25 февруари 2009

Предизвикано: Клишето на безсмисленото status quo

Слушам дебатите на Вота и за пореден път чувам безобразното клише: "Вотът е безсмислен, защото няма да успее да мине!". Уф! Даже, /бел. авт. о, какво въображение/ бе добавено "Надежда всяка оставете!" към опозицията. Съмнявам се, дали употребилият го знае кой го e написал, в коя книга, и дали изобщо я е чел.

Този път си поигра с дразнещото клише някой си от ДПС. Което няма никакво значение в случая, защото то е любим прийом и на други негови авери, както и на журналистите и на техните началници, за да омаловажат всяко усилие на опозицията. Което пък е толкова елементарно, че чак Уотсън ще почервенее от срам. Заради липсата на смислени доводи. Заради тоталния провал на това управление.

Тези, които го употребяват под път и над път, дали се сещат, че властта не е вечна. Дори за такива, уж симпатични за народа си, диктатори като Путин. Тези, които го употребяват напред и назад, дали се сещат, че като минат в положение "опозиция", Земята няма да спре да се върти. Тогава, дори и на ум, няма да им мине това клише. Камо ли да го изговорят. Напротив, ще плачат на раменете на всяка поредна репортерка, за да се оплакват от ... Земята и нейния безмилостен ход.

Истината е една.
Вотовете не са безсмислени, дори да не могат да минат.
Вотовете са необходим коректив на всяка власт.
Вотовете са част от демокрацията.
Вотовете са част от свободата.
Facebook

1 коментар:

  1. станишев - доган - царя и първанов(гоце) и крепящите ги в НС, се държат така сякаш са единствените на света, всъщност май са единствените толкова нагли и крадливи.
    А станишев сякаш и премиер на две Българии идна, за кято говори пред медии, европейиски комисии и тн.. и друга, която той и свитата му ограбват.

    ОтговорИзтриване