18 март 2009

Бисер(ов) в короната на политическата омраза


Хубаво е човек да има цел и да я преследва в живота си. Когато тя е обвита в омраза, обаче, вече говорим за патология. Поне така си мисля.

Помните ли Христо Бисеров - така наречения "сив" кардинал, дето реши, че вече иска да е бял такъв и отпочна лична битка с Иван Костов. За целта накрая стигна дори до помощта на ДПС като му стана член, а медиите доволно спряха да пишат за къщата и парите му и му дадоха индулгенция в безумната му битка срещу един човек. Пък, бил той и Иван Костов.

Чета, че въпросният политик нито се е уморил, нито има намерение да се отказва от личната си вендета. Най-безумното е, че той дори не крие задните си мисли. Бисерните му напъни го поведоха към поредната му кооперация с БСП и решението да съкратят предизборните кампании за Европейски парламент и Народно събрание от 30 на 21 дни, както и да няма ден за размисъл. Предложението е, разбира се, отново на този бисер в короната на политическото у нас.

Тъй като от дългогодишното ми висене сред чутовните новини български, знам, че нищо не е случайно, когато го ръси Бисеров, си припомних едно злобно интервю от 16 март 2007 г., дадено пред, разбира се, Валерия Велева, в-к "Труд". Ето извадки от него:

- Разбрах, г-н Бисеров, че вие сте автор на предложението, което влезе в закона за избор на евродепутати, за 5,56-процентна изборна бариера. Така ли е?
- Да, така е. Аз направих предложението, с което практически въведохме бариера от 5,56% за изборите за Европарламент. ... При сегашната конфигурация и на база на очакваните резултати можеше лесно да се предположи, че от 1 до 3 мандата вероятно ще се разпределят между партии, получили от 1,5 до 4 процента. Известно е, че в полето на тези прогнози попадат десните партии и вероятно НДСВ.
...
- И вие решихте да им попречите. Защо?
- Направих предложение - и то с ясното съзнание, че зад израза „национална избирателна квота" се крие избирателна бариера и целта ми беше именно такава.
...
- Защо с ясно съзнание сте прокарали закон, който може би ще отреже Костовата партия от Европарламента?
- Направих това предложение с ясното разбиране, че ДСБ не може да спечели 5,56% и че няма да вкара свой представител в Европарламента. Всъщност това важи за всички десни партии, с изключение може би на СДС. Десните партии, които сега са в парламента, било в коалицията ОДС, било в БНС, не могат да прескочат този висок за тях праг

- Сигурен ли сте в това?
- Не, и това не е сигурно. Точно по тази причина казвам на всички десни избиратели да не си дават гласа за десни партии, които нямат шанс на тези избори.
...
- Вие като че ли предвкусвате задоволството си от предстоящо поредно изборно крушение на Костов? Впрочем, за това говорят и социологическите сондажи.
- Иван Костов претърпя тежка загуба на президентските избори. Неговият кандидат, наложен силово на десницата, не достигна дори и до втори тур. ...Затова помагам на ДСБ да не влезе в следващото Народно събрание.

- С каква дългосрочна цел, г-н Бисеров?
- В десницата няма да има оправия, докато Иван Костов има парламентарно представена партия.

- Доста силно е това заключение. Звучи като заклинание.
- България има все по-голяма нужда от нормална десница.

- Колко време ще я чакаме да се роди?
- За да я дочакаме, трябва да се въоръжим с много търпение. Има една хубава турска поговорка, която казва, че успехът е накрая на търпението. Само, който е работил в ДПС, знае какво означава това.


Снимка: Бисеров и Йордан Цонев сега са заедно в ДПС /архив на в-к "Сега"/
Facebook

6 коментара:

  1. Гнуся се от хора като Бисеров, заради цялото му подвизаване в политиката и в публичното пространство.Всъщност той се крие от него и върти само вътрешни, тъмни и поради това гадни сделки. С други нечистоплътни като него.А всъщност е един изключително посредствен нагаждач. Но и това рано или късно хората ще го разберат. чуете ли името Бисеров,замислете се.

    ОтговорИзтриване
  2. Добре, че отиде в ДПС да научи поговорки, а и други работи

    ОтговорИзтриване
  3. Бисеров е едно от най-противните влечуги, които човек може да си представи. Пълна отврат.

    ОтговорИзтриване
  4. Ама има най-красивия син:)

    ОтговорИзтриване
  5. Бисеров въведе корупцията в СДС той се заигра с митниците той провали СДС и сега говори за всичко това което е направил с израза СДС направи това .Това е човек за съд и затвор

    ОтговорИзтриване
  6. Много добър отговор на въпроса "Защо при ОДС имаше корупция?"

    Ами не можахме да се справим с Бисеров&Сие, за съжаление. Но опитахме - Костов и Катя Михайлова го изхвърлиха от СДС, нали? И вестник "Труп" ронеше тежки съзли за него...

    ОтговорИзтриване