11 май 2009

Беззъби усмивки срещу перфектна захапка





Навярно, всички сте видели тройката рекламни карета на БСП, заляли медиите. Опозицията творчески надгради замисъла им. Сигурна съм, с единствената цел да има симетрия и справедливост. А това постерче ми е най-любимото. Лелките са ми симпатични и толкоз. И ще ви кажа защо.

На пръв поглед, в своите реклами БСП изпълнява точно и безпрекословно основен постулат в пи ар-а - да накара зрителят /потенциалният избирател/ да се идентифицира с хората от групата /партията/, чиито плакати или клипове гледа. И да клати глава, гледайки ги, да мърмори: "Да, да, точно така!". Преведено на жаргон: "А, Сийчето кога са я снимали? Не е ли тя?! Въх, колко прилича на нея!" Само, че в случая не е точно така - и тук е основната грешка на БСП. Която опозицията се опитва да поправи.:)

Както забелязвате, симпатичната лелка на втори план има проблем със зъбите. Липсват, май два. Но, няма да гадая. Липсват, не защото тя не иска да има зъбета! А защото до това дередже - да не може да си позволи стоматологична /за стомахологичната - друг път ще говорим/ поправка - я е докарало точно любимото й управление. Което е на власт от най-малко 60 години насам! Затова на плакатчето опозицията изтипосва ярък представител на червеното управление - за симетрия и справедливост.

Така, де. Хайде, моля ви се, посочете ми един, само едни висш червен функционер, министър или депутат, на който да му липсва един, само един от зъбите. Не, техните са чистички и подредени. Захапката им е перфектна. Лакома и ненаситна. Зъбките им тракат, обути в безкариесна крокодилска кожа, облепени със златно костюмче, нагиздени с коронки от перли. И, най-важното, нямат нищо общо с беззъбата усмивка на заслепения си електорат!
Facebook

12 коментара:

  1. Не ми е най-любим, но най-любима ми е "дамата" на преден план. :)))

    ОтговорИзтриване
  2. За буля Масларца ли намекваш?:))Че к'во и има?:))

    ОтговорИзтриване
  3. Че кво да и има -нищо и няма - тя буля Масларца е нещо като Мерилин Монро - секссимвол и мечта за всеки похотлив дядка ...

    ОтговорИзтриване
  4. А някой от вас да я е виждал по анцуг? Хахаха

    ОтговорИзтриване
  5. Опазил ме, Бог, дано ми спести това зрелище!:))

    ОтговорИзтриване
  6. Те имат нужда от тази усмивка - защото в нея се отразява безпомощния взор на собствените им поробени избиратели

    ОтговорИзтриване
  7. Браво, Лъчо, граматиката ти е ясна:))

    ОтговорИзтриване
  8. Реклама като на кино то Холивуд ряпа да яде.

    ОтговорИзтриване
  9. Още като млада снаха, работеща в Комитета по планиране, другарката Масларова казвала как всеки ден се чуди коя блузка да си облече - имала над 60. Помним и цифрата от `80-те. Горката, дори и в граченето се старае да следва форм`ата "царска щерка Людмила", на която й гледахме тюрбана... Докато зинеше и окнеше по правешки.

    ОтговорИзтриване
  10. Както винаги - точен коментар!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване