22 май 2009

Ало, премиерчето...

Ало, премиерчето, кого и с какво плашиш? Абе, какви глупости плещиш, че недоразбрах? Днес, както съм ядосана на разни деца, на теб ще си го изкарам, ей. Пък си по-голям от тях - срамота.

Цитиран е нашичкият премиер Станишев да словоблудства, че Борисов и Костов се разбрали да управляват страната след изборите, това щяло да я върне във времето 1997-2001 г., но той нямало да го допусне.

Ало, премиерчето, и какво му е лошото на това? Че и какво лошо стана през 1997-2001 г., я кажи? Дали пък в началото на 97-а не беше инфлация, дългове, затънали предприятия, съсипани спестявания, банкрут на банковата система, 3 долара пенсия и 5 долара заплата, спихнато и некачествено производство и прочие абсолютни белези на криза от дългогодишно, некадърно, комунистическо, тъпанарско, алчно управление?

Ще го обясня по-подробно, за да го разбереш, записвай си - червените ти другарчета преди 97-а изтеглиха сума кредити в левове от нароилите се нови, контролирани от вас банки, купиха си с тях валута, напечатаха левове допълнително, за да има какво да теглят, а и да има с какво да се плащат заплати на работниците в изгърмелите държавни предприятия, пуснаха хиперинфлацията, с малка част от валутата покриха кредитите си /някои и това не направиха/, а с другата, по-голямата, участваха в приватизацията.

Ало, премиерчето, нещо си се объркал - не Костов я докара страната дотам. А ти и твоите другарчета - котило, възпроизвеждащо се от 60 години насам. Вие, така самодоволно накипрени за пред камерите, плещещи глупости под път и над път, забравяте, че ние доматите не ги ядем с колците.

Ей, премиерчето, запиши си го в бележника - от 1997 до 2001 г. Костов извади България от там. От дупката, от дъното, от клоаката, където единствено и само вие сте способни да вкарате и умъртвите каквото и да било. Кеф ти човек, кеф ти предприятие, кеф ти много човеци, кеф ти много предприятия, кеф ти банка, кеф ти много банки, кеф ти държава, кеф ти съдбите на миналото, сегашното, че и посягате с мръсни ръце и към бъдещото поколение. Голям кеф пада, а, Станишев? Сега искаш да продължиш, а? Наготово се намърда, па няма отърване от теб.

Запомни, първо просто правило: Приватизацията трябваше да се направи, за да не загине изобщо държавата и хората в нея, но голяма част от предприятията ги взеха твоите другари, защото те получиха пари в куфарчета, както и кредити, и те имаха кеш да се разплащат.

Запомни, второ просто правило: Трудното го свърши Костов, ти и преди теб - царят брахте плодовете на икономическите дървета, посадени от Костов. Анадън му? Панимаеш, а? Ду ю ъндърстенд?

Запомни, трето просто правило: Като едни дървени човечета се разхождате и ти, и царят по европейските и северноатлантическите пътеки, постлани от Костов. Анадън му? Панимаеш, а? Ду ю ъндърстенд?

Доган хич и не го споменавам - той изобщо не стъпва по земята. Прекалената консумация му действа извисяващо - вече е в небесата и си вярва, че е хванал парче от шлифера на оня горе.

Ало, тройката, грам срама нямате ли? Очевидно, не! Като няма грам, ще има гръм! Гръм, гръм, гръмотевица! Посред лято!
Facebook

19 коментара:

  1. Ако не беше Костов, с кого ли щяха да си чешат езиците?

    ОтговорИзтриване
  2. А аз се чудех защо Доган ще си купува летяща чиния...
    Страхотно е написано, изкефи ме! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Браво.Чудесно казано.По-хубаво здраве му кажи.Само незнам дали "премиерчето ще го прочете?Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  4. не че обичкам президентчето,но зомбирани костовистчета ми се не слушат.то 97 г.които и да беше премиер,по зле не можеше да стане.а костов подари БГА,сасипа селското стопанство,безогледно крадене от РМД-та,новини на ТУРСКИ по БНТ,фондации и мн. други ПРЕДАТЕЛСТВА

    ОтговорИзтриване
  5. Ebati tapata statia / verno 4e komunistite se izloziha (Stan - komsolol4eto)/ ama pak da svaliqme 6apka na Kostov(nai korumpirania politik - for ever), Simeon- zar4eto (niamam zemia daite mi, vzeh samo 1 000 000 000 EUR, a sam zar), Boiko Mutragena (otkrit bandit/ nai goliamoto padenie na bg politika......... kazete za koi.........................

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, че се отби, макар и анонимно...

    ОтговорИзтриване
  7. Колко ви платиха от ДСБ за написването на тази статия

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за чудесната статия, Ваня! А на двамата анонимници преди мен препоръчвам сайта на "Нова зора". Тук е място за "зомбирани костовистчета"

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна статия,Ваня! А онези двамцата по-горе да ходят да хващат Серго за ръчичките и да се хвърлят в някоя пропаст!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен, не зная колко са платили на Ваня за тази статия, ама на мене ми плащат по сто лева. Яд ли те е?!

    ОтговорИзтриване
  11. Павле, те няма да те разберат, свикнали са за всичко да им плащат - не могат да повярват, че може и да има друга порода хора. Затова сме и по-силни, и по-добри.:))

    ОтговорИзтриване
  12. Който не разбере, ряпа да яде. А на изборите ще им покажем къде спи рибата.

    ОтговорИзтриване
  13. Ех, тъпчовци навсякъде. Политическа класа е общия признак. Те са си едно , бе, тъпчовци. Никога не е имало друго, освен гореспоменатата класа - класа от мърльовци с различни имена.

    ОтговорИзтриване
  14. Браво Ваня!!С голямо удоволствие изчетох статията ти.Просто не може да се напише по-добре,и по-добро натриване на носове не виждам.

    ОтговорИзтриване
  15. Ванюша, чудесно си написала всичко, но е добре да го изпратиш и на серГея в неговия блог, за да го прочете. Но пак ще каже, че е нормално. Ти го плюеш, той се усмихва ехидно и казва:"Роса от Бога".

    ОтговорИзтриване
  16. Всички са маскари.
    Всички са корумпирани - не не ми казвайте че Борисов не е корумпиран - очевадно е че е.
    Кой най много е направил за България - Костов.
    Кой ни даде работа след хиперинфлацията, кой отряза опашката на гущера през корема, кой подкара икономиката и вкара чуждите капитали и им даде почва да идват още - Костов.
    Кой какво и как открадна от Държавата:
    Жан Виденов БСП(БКП) продаде житото и какво беше тогава той взе парите а ние се редим на опашки с купони.
    Костов му спаси живота и тоз на комунистката му партия.
    Костов бил откраднал пари най корумпираниат бил - АлфаБанк направил с тез пари.
    Питам аз колко хора отидоха и взеха заем от тази банка а? Наколко хора помага тази банка? Тези хора щяха ли да имат пари ако не беше тази банка.
    А какво влезна във вашите джобове от продаденото жито а? Некой да ви даде заем нещо за да има с какво да живеете и да живеете добре а?
    И какво стана с фалирате банки? Кредитните милионери са не каде другаде ами в Кърджали. Там цените са по високи от софийските. И от каде взима пари Доган за да плаща безплатните превози от Турция до Родопите по време на изборите? И тези пари някоя фирма нещо некой да е спечелил освен ДПС и БСП.
    И какво направи царя - взе си имотите и спря малките блокове на Козлодуй че толкова си може. И той корумпиран и НДСВ и какво ли не.
    А каде беше Борисов - в НДСВ каде.
    И какво направи Борисов освен да разправя колко е велик по телевизията на гърба на страдащите от бедствия?
    И като избраха за кмет какво направи - задръстванията са по голями от когато и да е било. Няма каде да се паркира. Камо ли па да се придвижваш с колело.

    ОтговорИзтриване
  17. Бирисов :
    Сега ремонтира Велоалеята на Борис III вместо да прави нови велоалеи както е отпуснато от Европа. И велоалеята на бул. Евлоги и Христо Георгиеви е направо подигравка - каде има велоалея направена от плочки а не от асфалт. Ама нали той няма да кара колело там няма да му друса и няма да го удрят клоните по главата нито да му мирише от реката, нито път да се разправя с кучета и стапаните им които нехаят до момента в който не ги помолиш да си махнат кучето от велоалеята.
    И в крайна сметка - пак този кмет ще го избират да управлява.

    ОтговорИзтриване