16 март 2009

Похвално слово за авджии и рекорди


Живо ме заинтересува новината, че в кърджалийско ловно стопанство са внесли муфлони. От Чехия. Както се казва, нищо, че са със страшни рога - животинки. Целта на вноса обаче направо ме просълзи. За да се подобри ловният рекорд на Тодор Живков /бел. авт. близо метър рога/, сподели откровено пред БНР шефът на стопанството Фикри Рамаданов.

Така де, толкова години и никой все още не го е надминал?! Което си е направо срамота при толкова видни ловджии в Българско. Сега, нали, разбираш, вместо да ходят по азиатски или канадски чукари, да им осигурим тук, на място, живо месо за отстрел. Иначе, пушките им ще хванат ръжда. Може, за улеснение на по-първите авджии на републиката, да сложат етикети на рогата на муфлоните: "Споко, аз не съм защитен вид!".

Тъй като страстните авджии по нашите ширини са немалко, обявявам награда за позналия кой ще надмине рекорда на бай Тошо. Не е задължително вашият любим отстрелчик да е от Правец, нито от Перник. Нито изобщо да започва с "П" името му, длъжността му, пушката му или джипа. Не, не, моля ви се!

Каква е наградата, ли? Още не знам, но вие се пробвайте! Толкова е весело в нашата България!
Facebook

4 коментара:

  1. Тук в Бг май всички са полудяли!

    ОтговорИзтриване
  2. А представяш ли си как ще се прочуе това стопанство след като някой подобри рекорда. Че като се юрнат и останалите...

    ОтговорИзтриване
  3. Кипи усилен труд - смесват удоволствие с убийство!

    ОтговорИзтриване