31 март 2009

Искам да съм чиновник в щата на Станишев!


Искам да съм чиновник в щата на управляващите! Не за друго, а защото си нямам хотел. А само така мога да се възползвам от подаръците на управляващите към ... управляващите. Които ги получават пък, не за друго, а защото си имат хотели.

Приоритетното хленчене и още по-приоритетното спасяване на един отрасъл с държавни средства си е един много затрогващ акт. Горките гранд-хотели/ери/, добре, че в същото време са и част от властта. Иначе горко им - кухо ще оттеква ехото в пустите и празни прогимназии, нацвъкани къде ли не. Жалко, че семейното хотелче на лелиния ми четвърти братовчед на мъжа й от третия брак май няма да намаже нищо - мъничко и спретнато, на два етажа, изтикано на пета линия от морето, надали ще има късмета да е сред богопомазаните.

А чиновниците? За тях същото като за пенсионерите, че и отгоре - ходят на държавна почивка, после или изобщо ги няма на избори, щото главите им са заровени в пясъка, или гласуват правилно. Със загорели от златното слънце на властта ръце, мятат бюлетини в урните, също както Памела Андерсън - спасителната дъска на плажа.

Заслепени от пясък и плът, никой няма да се сети да попита - какви ще са, аджеба, приходите в хазната от начинанието, какви са приоритетите на едно правителство в условия на криза, що ли пък не вложат средствата в една магистрала, например, или пък и в друг отрасъл? Да речем, в производители на нещо си, още повече, ако са износители? Или да пратят да почиват хора от, например, производството, които с труда си реално пълнят бюджета, а не го преразпределят?

Въобще, затрогващо и плажно! А някъде иззад ъгъла на Н-ския хотел наднича светлото бъдеще. Като не го дочакаха преди, що да не го гепят сега?
Facebook

6 коментара:

  1. А защо не пращат на почивка деца в неравностойно положение и от домовете, както предлагат сините (до колкото знам - тъмно)? Защото не гласуват и не заслужават грижите на Партията майка! Срамота!

    ОтговорИзтриване
  2. България е следващата в списъка на страните от Източна Европа, застрашени от държавен фалит. Това се казва в анализ на германският вестник "Ханделсблат" за кризата и източноевропейските държави.

    ОтговорИзтриване
  3. Къса ни е паметта явно. Ако беше обратното, вместо да ги търпим всеки път щом разходват общи средства за подобни безумства, да бяхме взели по една лопата, да ги закопаем и повече да не мислим " Кой, къде, защо, как и какво прави за наше "добро" ? ". А че поредният напън "уж" на мисълта е безумен е безспорно. Най-малко, щото не е в интерес на мнозинството от нас, а ако се замисли човек в дългосрочен план, може да се окаже, че не е и в интерес на хотелиерите.

    ОтговорИзтриване
  4. А защо не кандидатствате за държавен служител? Като гледам напоследък, който не е подал документи, той не е назначен ;-) Или заплатка от рода на 300 - 350 лв ви се струва безобразно ниска?

    ОтговорИзтриване
  5. a za6to sa tolkova malki zaplatite? i nqma li da se uveli4at, ako se namali izli6no razdutata administraziq, napraveno s cel da se udovletvori formulata 3:5:8? i ne e vqrno, 4e koito ne e podal, ne e nazna4en. nazna4avat samo po partiina prinadlegnost. pak i ne e nikak dobre, 4e se razduva administraziqta:) tova sa razhodi zad koito ne stoi ekvivalentna proizvoditelnost na truda

    ОтговорИзтриване
  6. Г-н Недев, а може ли да задам следния въпрос - защо при тази безобразно ниска заплатка, някой иска въпреки това да е чиновник? Да не би, защото чрез държавната служба набира клиенти за частната си такава? И...на това не му ли викат корупция? Поздрави!

    ОтговорИзтриване