26 април 2009

Кофти дилема: Галев срещу Галев

"Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, ще се кандидатират на изборите за национален парламент вероятно като независими депутати", заяви пред Дарик радио адвокатът на братя Галеви Менко Менков.

Ама, как, и двамата едновременно, ли? Е, как ще разделят народната любов? Дали пък нямат информация, че се готвят нови промени в закона, например Дупница да бъде разделена на два МИР-а /многомандатен избирателен район/, или са измислили нови начини за цапцаросване на избори? Страх ме е да не се изпокарат, за срамотиите, пред РИК в деня на изборите с взаимни обвинения за купуване на гласове. Или пък да я залеят с жалби, я за лепене на плакати в изборния ден, я за агитация в непосредствена близост до СИК? Как ще се разделят после - единият се връща в ареста, другият влиза в парламента? Въобще - много въпроси!

Кофти, че не се сетиха овреме да регистрират партия, да изпраскат и една пропорционална листа и да няма дилеми. Единият - пръв пропорционалист, другият - пръв мажоритарист. И гласовете на Дупница са изчерпани!

Или пък и двамата ще се впишат в една бюлетина? И без това, те са вече известни на цяла България с едно име - Братя Галеви. То е ясно, че ще ползват ЕГН-то на единия брат и чистото съдебно минало на другия. Кой първи ще влезе в парламента ще решат по мъжки - с жребий. Мандатът ще го изкарат на смени. Половината време единият ще търка скамейката в парламента, другият - онази в ареста.

Или пък, единият да се яви на евроизборите, другият - на парламентарните? Защото просто няма как! Народът е един, Дупница е една, изборите са едни, финансирането е едно, любовта на хората е една. Пък те - двама! Като Маркс и Енгелс, Ленин и Сталин, Долче и Габана, Путин и Путин, Наполеон и Бонапарт, Яне и Митко Абаджиеви...

Иначе, с този нов изборен закон и с текста, че можоритарен депутат може да се стане с обикновено мнозинство, поне на единия брат в кърпа му е вързан парламентаризмът. Лошото е, че, ако случайно го изтеглят за министър - я на МОИЛ /министерство на оперативно-интересните лица/, я на културата - вторият класиран брат не може да влезе на негово място. Какво да правиш - закон! С една дума - дилема! С две - кофти дилема!
Facebook

5 коментара:

  1. Интересен казус трябва да решават:).Според мен, обаче ще се кандидатират и двамата, за да се измъкнат временно от ареста. После докато влязат пак всички свидетели ще се откажат от показанията си.

    ОтговорИзтриване
  2. Обикновено при такъв развой на събитията бих заключил: "с техните камъни, та по техните глави". Но знам, че тия и подобни на тях отново ще са за сметка на нашето безкрайно главоболие, така че ще кажа; "дано това е поредната шега".

    ОтговорИзтриване
  3. Много ясна концепция, заслужаваща адмирации. Когато единия е в парламента, ще слуша и ще си води записки, за да може после да ги свежда до брата си в пандиза. После когато си разменят обиталищата - другият ще действа по същата схема. Решение на проблем достоен за "Гинес".
    Бравос братя! Бравос Галеви! Ние сме с вас и ви обичаме (да не ви виждаме)! Край на епизода!

    ОтговорИзтриване
  4. Е то само това оставаше!Малко са ни престъпницте в Управлението,та сега и явни мутряги да си изберем...ужас.После защо не гласуваме...та за кого ли?!
    Освен и аз да взема да стана един независим депутат?!Това си е идея-нищо ,че повишиха цената на депутатското кюфте!

    ОтговорИзтриване
  5. няма никакъв проблем да стане депутат един от тях - важното е да има обикновено мнозинство, т.е. той да вземе 200 гласа, а другите след него - 199, 198 и т.н. Другото е за сплашване на свидетели

    ОтговорИзтриване