28 април 2009

Деноминирайте им резултата!

В 186-я ден на 2009-та година България ще избира нов национален парламент. Не съм нито астролог, нито нумеролог, но поисках да видя какви събития и каква символика е вплела тази дата в световната и родната история.

Освен, че: през 1841 англичанинът Томас Кук открива първата туристическа агенция, през 1943 г. започва най-голямата танкова битка в историята - при Курск, през 1946 г. на модно ревю в Париж са представени първите бикини, през 1954 г. са излъчени първите записи на Елвис Пресли и датата се смята за рожден ден на рок-енд-рола, същата година БиБиСи излъчва първата си телевизионна новинарска емисия и др.

В България на тази дата:

- през 1879 г. с указ на княз Батенберг е създадено първото българско правителство начело с Тодор Бурмов, в състава на което е и първото МВР. Обявена е за празник на МВР. Както се казва, надяваме се всички бивши и настоящи министри, висши и редови служители да не празнуват по банкети и фонтани, а усърдно да следят за реда на 5 юли 2009 г.

- през 1999 г. е извършена деноминацията на българския лев от правителството на Иван Костов след разрушителната хиперинфлация, наследена от предното БСП-правителство. С две думи - старите 1000 лева станаха 1 лв. Както се казва, деноминирайте отново на 5 юли 2009 г. - триглавото правителство БСП-ДПС-НДСВ деноминирайте, неговите далавери ревизирайте, намалете му номиналната стойност с три нули, резултатът му свалете три пъти с по три нули, обърнете емисията на властта, сменете курса на живота.

- през 2000 г. България е извадена от негативния Шенгенски визов режим от правителството на Иван Костов след разрушителните 55 години БКП и БСП режими, натикали ни зад границите на нормалния свят. Излезте от Шенген отново на 5 юли 2009 г., минете границите на смълчаното роптаене и мрънкане, влезте в свободния свят само с личната си карта и бюлетината, която може да промени дългата екскурзия, наречена незавидно Бг настояще.

П.С. Гласувайте на 5 юли 2009 г. Може да си тананикате рок-енд-рол и Елвис, даже ще е супер. Само не излизайте по бикини - нищо, че имат годишнина. Полицаите ще ви глобят - нищо, че имат празник...:)
Facebook

2 коментара:

  1. Ще ми се не само електоралната им подкрепа да бъде деноминирана след предстоящите избори, но и финансовите им печалби да бъдат първо ревизирани, а след това и деноминирани. Не искам много :)

    ОтговорИзтриване