06 май 2009

"Уотъргейт" ряпа да яде!

"От ЦИК и днес напомниха, че не са разследващ орган, за да преценят дали има фалшификация на документи. Засега е ясно, че на хората на Юруков не достигат около хиляда подписа за регистрация, които обаче още могат да бъдат събрани." - част от репортаж за фалшивата подписка на Пламен Юруков в "По света и у нас", БНТ. По-точно признати са около 14 000 подписа, ЦИК не е обявил точната бройка.

И какво излиза? "Уотъргейт" ряпа да яде! Това излиза! Юруковгейт е нова перла в короната на политическите афери. Управляващи партии се намесват чрез нечисти прийоми в живота на опозиционна партия. Просто, Юруковгейт си е чист опит за подриване на основите на системата, на демокрацията в България! Нито повече, нито по-малко!

Не стига, че са събирали подписи през главата на СДС, че са представили 18 000 /нужни за регистрацията са 15 000/ имена, включително и на хора от ДПС, БСП и други партии, но и на всичкото отгоре излиза, че около четири хиляди са непризнати от ЦИК - чист евфемизъм за фалшиви, мъртви души!

Да прибавим и свидетелствата в пресата на председатели на СДС в Бургас, Разград и Русе, че хора на Доган и Станишев активно са участвали в помагачеството на Юруково-Радоновата завера. Да прибавим и обвиненията на Мартин Димитров, че е ползван фалшив печат и са теглени пари от сметката на СДС без санкция на НИС. Да прибавим и представянето на някакъв си дубликат на документа от Сметната палата, което пък противоречи на правилата на този орган... И всичко това засега си остава безнаказано. Най-малкото, неосъдено от морална гледна точка от страна на управляващите демократична България в този предизборен момент.

Така Станишев и Доган, които искат нов мандат за управление в името на същата тази демокрация, най-безскрупулно я сриват. Рушат системата й, опорочават изначалната й същност, потъпкват идеята й. Ако не е истина, да го докажат! Пред всички. Без да ми обясняват дежурното, че това са вътрешно-партийни проблеми на дясното. Защото не са!

Да излязат и да декларират, че техни партийни шефове и членове не са участвали в събирането на подписите! Да докажат, че тези техни супер активни структури са мега самоинициативни и са действали единствено и само на своя глава. Да се покажат и да обявят, че случилото се е не по-долна услуга за крехката ни демокрация от купуването на гласове, купуването на медии, купуването на социологически агенции, изработката на компромати, приемането на калпави закони, позволяващи дори оперативно-интересни братя да станат депутати, дописването на мъртви души в избирателните списъци, гласуването по няколко пъти, изборния туризъм.

А, и още нещо! А, бе, има ли прокурор Републиката? Някой да го е виждал? Някой да го е чувал? Юруковгейт плаче за него...
Facebook

3 коментара:

  1. За съжаление, не съм сигурен,че това ще е краят.До изборите, а и след тях ударите ще продължават. Всъщност те не са спирали никога.

    ОтговорИзтриване
  2. Търпение :) Те почиваха и празнуваха тези дни. Сега като се самосезират и като почнат да разследват, че осле и да наказват....
    Сам не си вярвам какви ги приказвам

    ОтговорИзтриване
  3. Изпокрили са се като бълхи и се правят, че това не ги засяга. Може би дъжд капе...Смешници.

    ОтговорИзтриване