06 юли 2009

Отдъхнете си, но не забравяйте, че...

След тези избори:

1. БСП, некадърното им ръководство и следващото по предходната причина още по-некадърно управление са изхвърлени. Отдъхнете, но не забравяйте, че тепърва ще сърбаме остатъците от попарата, която надробиха последните години.

2. ДПС, циничният им лидер и оядено ръководство са изхвърлени. Отдъхнете, но не забравяйте, че тепърва ще трябва да вадим собственото му малцинство от психологическия, икономическия и политическия геноцид, в който го захвърлиха, държат и продължават да тормозят.

3. НДСВ, което едва се крепеше на сламените си крака, прегорели от некадърното слънцеогряване на едно зависимо Величество, са изхвърлени. Отдъхнете, но не забравяйте, че тепърва ще градим партийните полюси на лявата, дясната и центристката алтернативи в политическата палитра на една истински европейска държава. За разлика от наложения ни от мадридския пришълец любим прийом на царската фамилия, но в съвременен вариант - партизанлъка. Който се състои в следното - разбичква се цялата политическа система и се набутват в един казан всички партии. Височайшата ръка, когато й скимне, бърка в него, хваща за косата произволно политическо човече, изтегля го, изтипосва го на показ, ползва го за парцал, докато човечето се взема за сатенена кърпичка и не забелязва в заплес пред огледалото, че с него се почистват кални чизми, докато накрая не бъде захвърлено в кофата с кърпи за еднократна употреба.

4. България избра да има дясно-центристко управление. Синята коалиция обеща да подкрепя принципните реформаторски и полезни за страната действия на ГЕРБ - най-малко чрез парламентарна подкрепа. Отдъхнете си, но не забравяйте - ще адмирираме всяко добро дело за страната на новата власт, ще критикуваме всеки напън в грешна посока /било заради незнание и неопитност, или заради откровено заслепяване с власт/ и най-накрая и най-важното - винаги ще казваме, веднага след критиката, как ние виждаме решението на всеки опит за грешно изчисляване на отделните задачки. Онези същите, които неминуемо ще се паднат през изпитната сесия на новото управление.

Накрая, поздравявам и благодаря на всички мои приятели, които подкрепиха синята идея, в която силно и искрено вярвам! Отдъхнете, но не забравяйте - ние сега започваме. Започваме Новия поход към осмисленото налагане на десните ценности и правила, от които голяма част от българите бяха отвърнати, заради мащабната, осемгодишна, ежеминутно провеждана анти-кампания от страна на персоните, населяващи първите три точки от този пост. Е, как да не се зарадваш, малко или повече, на изборните резултати. Дори и само заради това. Другото...ние си го знаем, нали?::))

Facebook

1 коментар:

  1. Още не мога да се отърся и не мога да повярвам, че тези осем години свършиха.
    Аз съм средностатистически българин, работя вече 18 години и вече бях на прага на отчаянието.
    Мислих, че българите няма да имат сила да изтласкат тази тройна коалиция.
    Чакат ни много трудности, сигурно и доста несправедливости, но се надяваме на правилна посока.
    Поздравления на всички!

    ОтговорИзтриване