04 септември 2009

Отврат

"...Ясно е, че повече не може така. Ако ще да е полицейска, но поне да е държава. Вече на никой не му пука дали ще има повече униформи по улиците или камионетки по пътищата. Важното е да има ред. Важното е да са пълни камионетките, пък нека пострадат и невинни... Затова – камионетките, ако обичате, да тръгват. Автоматите, заповядайте и на нашата улица!..."

Отврат!

Един, така наречен, журналист проповядва въвеждане на военно-полицейска хунта в България! Явно е, че не е мръднал и на йота от 90-а г. и повтаря с други думи, почти 20 години по-късно, онази, печално известна, фраза: "Най-добре е танковете да дойдат!"

Тъй като, дори не е един, така наречен, политик, а е само един, така наречен, най-обикновен организъм на нисък стадий в човешката ценностна еволюция, бих му рекла: "Ало, аборигенът, що не се гръмнеш?!"

Facebook

4 коментара:

  1. Струва ми се, че същите мисли се въртят и в главата на Бойко Борисов (не веднъж е правил намеци в тази насока), а Бареков усеща това и обръща платната по вятъра.

    ОтговорИзтриване
  2. Аборигенът от цитата няма да се гръмне. Това, което мисли е веруюто на живота му и той е щастлив. Неговият татко, преди години се възхищаваше от народната милиция за това, как изтръгвала самопризнания от арестувани граждани с бой или пък за това как познавала и кътните зъби на всеки от нас.
    Така, че аборигенът си чака камионетките, униформените. Очаква арести, побои, съд, затвор дори и за невинни. А той самият знае как да се предпази от подобни неща.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Мунчовците в известен смисъл са полезни за обществото. Водени от деформираните си мозъчни импулси, те нерядко обявяват с пълен глас скандални тези - и драгото общество, ще не ще, трябва да се произнесе по тях.

    Защото алтернативата е по-кофти: общество, което не забелязва какво се случва (или какво e възможно да се случи); или пък СЕ ПРАВИ, че не го забелязва. Поради незаинтересованост, разсеяност, лекомислие, безхаберие, слабоумие, криворазбран социален пацифизъм или други подобни причини. И точно тогава гръмогласният Мунчо с деформираните импулси става полезен.

    Без да иска, разбира се. И без да му е цел. Дори е възможно целта му да е точно обратната: да си се представя като апологет и трибун на скандалната теза.

    Както и да е, настъпилата след изцепката говорилня е полезна. Иначе някои такива процеси могат да останат "пълзящи". И един ден да се изненадаме неприятно - както Пътното се изненадва от първия сняг.

    Тъй че специално в този случай Мунчо Бареков според мен е полезен.

    P.S. Коментарът ми е същият като изтрития, само пооправих едно изречение, за да е по-ясно.

    ОтговорИзтриване