07 април 2009

В края на мандата: Вакуумиран пейзаж

Уфффф!

Някой си Иван, иначе Колчаков, напускал СДС. Ок, добре! И какво от това? Да напускат! На СДС може само да му олекне от непосилния товар да мъкне вечно неудовлетворени нарциси, забили поглед в пъпа си.

Някой си Симеон, иначе бивш цар, влязъл на шести април и не бил излизал оттам вече 8 години. Ок, добре! И какво от това? Излъга хората, после, между другото, върна комунистите на власт, докато, основно, си връщаше горите и имотите. Че и отгоре!

Някой си Георги, иначе президент, ръси щедра подкрепа за комунистите в Молдова, облечена като "доказателство" за рамо от ЕС. Ок, и какво от това? Приятелската помощ доведе до масови демонстрации срещу фалшификации на избори и викове "Долу комунизмът!" и "Свобода".

Някой си Георги, иначе президент, дава акъл на НАТО и плещи градивна критика. Ок и ха-ха! Да се благодари, че все пак го викнаха за общата снимка. Някой да е забравил как водеше антиНАТО-вските шествия преди малко повече от десетина години? Някой да си прави илюзии, че ще питат точно поклонника на Путин кой да е нов генерален секретар?

Някой си КЗД, иначе Еюп, ще глобява Бойко, иначе кмет на София, щото нарекъл комунистите безморалници. Ок, и какво от това? Глобата ще изтрие миналото, ли?

Някоя си БСП, а и друга ДПС, без бой си признават, че още не са приели и не са взели решение за изборния закон, както и дали ще вдигат бариерата, или - не. И какво? Безобразно бавят топката, докато цъфнат налъмите и изпоплашат гаргите, ли?

Някой си Паси взел сребърен медал, без да се класира изобщо. Друг Паси изпада в краен политически феминизъм. Някой си Янев, иначе бивш земеделец, се о/консерва/торчи като за последно. Друг Бисеров се охарчи като за турска сватба...

Уф! За какво е всичко това? Явно сме изпаднали във вакуума, всмукал края на мандата на комунисти, царисти и депесари, подлютен с все по-настъпваща икономическа криза, гарниран подобаващо с празни приказки и врътки. И тотално лишен от истинска политика - тази на действието, не на приказките.
Facebook

2 коментара:

  1. Някой си Ковачки не си плаща гаранциите, а консулската служба на САЩ не му дава виза.
    Някой си Сидеров, при толкова добри специалисти психиатри и при толкова свободни места в психиатричните болници, все още се разхожда на свобода.
    И т.н....

    ОтговорИзтриване
  2. Дам, списъкът може да се продължи твърде, твърде много...

    ОтговорИзтриване