17 май 2009

За вица на Шкумбата и лодката на властта

Току-що гледах Димитър Туджаров-Шкумбата при Цветанка Ризова в "На четири очи". Той разказа много свеж виц, който не мога да се въздържа да не споделя с вас. Освен това, страх ме е, че, както винаги, ще го забравя. Затова го написвам докато ми е пресен още в главата.::))

С вица Шкумбата отговори на въпроса на Ризова до колко честни ще са изборите в България.

Ето го и него.

Станишев, Доган и Сакскобургготски са в лодка в Черно море. Ловят риба. В мътна вода. По едно време притъмнява, излиза вълнение. Лодката се лашка бясно. Поврежда се. Започва да се пълни с вода. Трябва да се спасяват. Но спасителната жилетка е само една.

Станишев предлага: Колеги, нека, както винаги досега, честно и демократично да гласуваме кой да вземе жилетката. В бурканчето с червеите, които ще изхвърлим, всеки да пусне листче с името на този, който ще облече спасителната жилетка. Да гласуваме.

Гласували. После, честно и демократично, започнали да броят бюлетините. Резултатите били следните - 1 глас за Сакскобургготски, 1 глас за Доган и ... 6 гласа за Станишев...


Смеете ли се? Или, може би, плачете? Няма значение.
Аз викам направо да им обърнем лодката! Или да скрием всички спасителни жилетки в републиката! Без милост, без свян, без терзания. Смеейки се.
Facebook

5 коментара:

  1. Най-добре се смее този, който се смее последен. А кой ще се смее последен, зависи от нас, от това как ще гласуваме. Защото ако не гласуваме, ще има още дълго да плачем.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз предлагам да гласуваме за фолкпевците.
    президент Тони Стораро,мин.председател Азис,МВнР Глория,соц.политика Ивана,иконом и енергетика ДесиСлава,за председ.на НС Милко Калайджиев,на просветата Софи Маринова,на здравето Сашка Васева...и.т.н.
    Сигурен съм,че няма да има въздаржали се!Ако не друго поне ще ни е весело.С удоволствие ще си гледаме,ще им се радваме,на всичко отгоре са и по обични.
    Колкото до компетенций ще се научат и ще овладеят материала...то пък един материал/навсекъде имаме матриал-другри и другарки-Т.Ж./Най важното- чалгата същественно ще се видоизмени,ще придобие някак си партийно-правителствен облик и съдържание с европейски нотки в припева.
    Само Меглена Кунева да се не пипа,що нема кой по добре от нея да прави реклама на плажните масла с незнам кой си фактор.

    ОтговорИзтриване
  3. До Анонимен (Понеделник, 2009, Май 18 12:23)
    Не бива да се предлагат подобни идеи дори и на майтап, че току виж се пръкнала партия на фолкаждиите.
    Политиката е сериозно нещо, засяга всички сфери на нашия живот (работа, образования, пътища, данъци, осигуровки, и пр.) и не трябва да се правят експерименти с псевдо политици.
    Не може да се гласува за някой (фолкаджия, например) за да му видим сеира. Това е глупаво, защото сеира ще е на наш гръб. Това все едно някой да скочи от 8 етаж за да види какво ще стане.

    ОтговорИзтриване
  4. Че то по тая логика, да не гласуваме за никой, щото те сичките са сейраджии. И пак е на наш гръб.

    ОтговорИзтриване