20 октомври 2015

Защо икономиката е на първо място в моите приоритети?


Като общински съветник на Варна, ще работя за:
- Съживяване на икономическата инициатива - чрез създаване на по-добри условия и климат за започване и развитие на бизнес и насочване на публични инвестиции на общината в тази посока
- Подготовка и започване на работа по дългосрочна стратегия за отпушване и модернизиране на градската пътна инфраструктура
- Облагородяване на градската, кварталната, междублоковата инфраструктура и ландшафт и стимулиране и подпомагане на инициативността на варненци в тази посока
- Общоградска инициатива /и допитване/ за създаване на крайморски атракционни зони и фестивали

Отворена съм за всякакви инициативи, които да върнат блясъка на Варна. Няма невъзможни неща. Винаги има алтернатива.

Да обърнем нещата НАПРЕД!
24#12

Защо икономиката е на първо място в моите приоритети?

1. От какво би се заинтересувал предварително, преди да дойде да инвестира тук, един чужд или местен предприемач? Няколко са нещата, които ще оформят решението му да вложи и рискува средства – цените на земята, безработицата, колко време ще му отнеме да построи и въведе в експлоатация необходимото му производствено или складово помещение, нивото на административните услуги, условията за бизнес като цяло и като усещане. Дали като разучи как стоят нещата във Варна, няма да избяга през девет планини в десета? Както и се случва напрактика. Трябва да променим този негативен имидж и постоянен тренд надолу на нови инвестиции в града ни.

2. Харченето на пари, повече отколкото си произвел, води до кризи. Животът на кредит е хубаво нещо, но трае само няколко години, после трябва да се плаща сметката. По традиция, я плащаме ние. Затова трябва да изискваме от новата общинска управа да инвестира умно обществените средства – тоест, така, че да носят добавена стойност и нови работни места.

3. Тази държава и тази община са мащехи на независимите малки производители и търговци. Община и Общински съвет, съставени от лица, обърнати към тях и проблемите им, води до просперитет не само на самите предприемачи, но и на града като цяло. Дали ще се нарича бизнес омбудсман, или просто Общински бизнес екип, няма значение – важното е да се направи и да се контактува ежедневно с хората, създаващи БВП тук, работни места тук, плащащи данъци и такси тук.

4. Стратегии, просперитет, развитие, благосъстояние, икономика, работни места, инвестиции – това са тайните думички, зад които трябва да стоят реални действия на един смел кмет и един нов Общински съвет, за да стане Варна силен и модерен град. 
Лично на мен не ми е интересно да снижавам критериите си за управление и развитие на Варна. Фонтани, пръски, светлини, плочки. Ок! Хайде сега да помислим и за икономика и работни места.

Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар