22 април 2009

Минисапунки - 3

"БСП не се отказват от идеята шумкарите да станат ветерани от войните" - заглавие в Mediapool.bg. "...БСП се бори за приоритетно прокарване на проекта си за закон, според който участниците в "антифашистката съпротива (1939-1945 г.)" да бъдат признати за ветерани от Втората световна война. Става въпрос за около 2500 души, които да имат правото да ползват социалните привилегии на ветераните от войните. Те получават към пенсията си добавка в размер на социалната пенсия за старост, която от 1 януари е 92.53 лв. месечно. Ако те бъдат приравнени с ветераните от войната, това ще струва 233 хил. лв. месечно на данъкоплатците, по данни на НОИ..."

Може! Но, да става диференцирано! Да се огледат житиетата-битиетата им. И след това да се приспаднат ползваните привилегии, които като шумкари приоритетно получаваха по времето на социализма: някоя и друга завзета буржоазна къща, имот или покъщнина, скоростно обезпечаване с апартамент или автомобил без ред и техния брой през 45-те години тоталитаризъм, децата в университетите по втория начин или направо в чужбина, закритите столове за храна, вилите в Симеоново, директорските заплати, задграничните командировки, задграничните служби, задграничните почивки, задграничните сметки в банки, покупко-продажбите с презряните, мръсни, загнили капиталистически долари и прочие благини, в съответните валути!

Ако остане нещо, да им го дадат! Само да не се окаже, че имат да връщат...
Facebook

2 коментара:

  1. Оле - мале!!! Пак ли ще ни смучат кръвчицата? Няма ли да се свършат вече активните борци против фашизма и капитализма? Не са ли измрели, или нови са се народили? Преди 10ноември в продължение на 45 години течеше процедура за признаване; то не бяха партизани, не бяха ятаци, не бяха помагачи...А сега?... Бог да ни е на помощ, ако заспалите българи допуснат да ни яхнат отново комунистите

    ОтговорИзтриване
  2. Теерористите - борци за демокрация ?!

    ОтговорИзтриване