14 април 2009

Обикновен тракторизъм

Някой ни е проклел, ей така, безмълвно, по китайски, да живеем в интересни времена. Да се събуждаме периодично в комунизъм. В обикновен комунизъм. Да се вглеждаме, ей така, стреснато, в поредния изплезил ни се иззад фасадата демократоподобен хомо сапиенс. А иначе - обикновен комунист.

Някой ни е омагьосал жестоко да се връщаме отново и отново там, откъдето с въздишка и възторг избягахме. От омразния спектакъл, в който основната роля не се дава на никой друг, освен на доказани демагози, а иначе - обикновени ченгета.

Някой ни е завидял искрено за опита да прескочим загубеното време и да сътворим нормално общество. В което липсват и не смърдят отпадъците на безвремието. Обикновеното безвремие.

Някой се опитва да ни се представи като нов проект, покрил срамежливо, ей така, по демократичному, жажданата алчност за власт. Обикновена власт.

Някой е безкрайно уплашен, някой е неспасяемо нагъл, някой е безумно пошъл. Някой е откровен убиец на всякакъв опит за алтернативност. Обикновен разстрел.

Но, стана вече безпощадно явно, че всички ТЕ са се изпедепцали така завършено, обучавайки се в училището на тройното крадене - на ценности, уважение и морал. Обикновен тракторизъм!
Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар