13 април 2009

Виж това: Предсрочно да въведем еврото? Малоумие е!

... България може да въведе едностранно еврото, но това ще ни причини огромни загуби. БНБ трябва сама да замени цялата левова маса с евро, за сметка на своите резерви. Това ще ни ощети в гигантски мащаби. Само от замяната на парите в обръщение България ще изгуби най-малко 4 милиарда евро. Освен това БНБ трябва да изкупи левовите авоари на фирмите и гражданите от българските банки с евро.

... Слабите нерви и плачевната компетентност на премиера и икономическия министър ги подведоха да коментират и превърнаха експертните хрумки в българска „новина”. Това е жалко, защото България има нужда преди всичко от решителност и висока компетентност, за да проведе активна политика за въвеждане на еврото и да го превърне в един от инструментите за извеждане на страната от кризата.

... Ако новото правителство проведе компетентно политика, България може да покрие критериите за влизане в еврозоната 2013 г. В първия момент след влизането ще има разочарование у част от хората. Всички ние ще видим колко сме бедни, защото чрез еврото ще можем директно да съпоставим доходите си с тези на нашите европейски събратя...

Казва премиерът на България /1997-2001 г./ Иван Костов, лидер на Демократи за силна България, в статия за в-к "24 часа"
Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар